Tilhengerdeler og vedlikehold

Mange mennesker bruker tilhengere regelmessig, og derfor er det viktig å holde dem vedlikeholdt da de ofte møter ugunstige forhold. Ved å gjøre det kan du spare deg selv for mye tid og stress.

Felles med disse er at den bærende strukturen har høy belastning når den brukes og derfor trenger vedlikehold. For eksempel hjullager og dekk. Men bremsene er kanskje det som er mest utsatt for slitasje, også når de ikke brukes. For de kan ruste.

I tillegg har tilhengere mange deler som tilhengerfeste, karosseri, lys og dekk. Alt må inspiseres regelmessig for å opprettholde kvalitet og forhindre slitasje. På denne måten kan du få mest mulig ut av traileren din.

Lurer du på hvor stor henger du kan ha på bilen din, så les det her

Hvor ofte bør man sjekke hengeren?

En tilhenger har normalt ikke lovfestet kontrollkrav (bortsett fra Tempo 100-godkjente tilhengere, men den er ikke relevant ennå). Men du, eieren og brukeren av tilhengeren din, har krav på den og må følge de generelle kravene for registrerte tilhengere, som inkluderer at den er klar til å kjøre både mekanisk og lett-teknisk.

En god tommelfingerregel er å sjekke tilhengeren om våren, for det er normalt om våren og sommeren å bruke hengeren for å trekke de tyngste lastene.

tilhenger som trenger tilhengerdeler
  • Sjekk dekkene. Et tilhengerdekk har en anbefalt levetid på omtrent 6 år. Den bør byttes ut når gummien blir gammel og krakellerer.
  • Sjekk bunnplaten, spesielt hvis du har en i tre. Treplater er veldig utsatt for det fuktige høsten og vinteren, og selv om de tåler mye, bør de på et tidspunkt byttes ut.
  • Sjekk lysene. Sørg for at de fungerer som de skal. Kontroller baklysene, bremselysene, blinklysene og eventuelle markeringslys. Hvis lysene ikke fungerer godt nok, starter du med å sjekke tilhengerkontakten.Det er ganske vanlig å ha dårlig kontakt med disse etter en fuktig periode.

Hva gjør du hvis du trenger å reparere tilhengeren?

Du kan reparere tilhengeren din selv, men du må bruke godkjente deler og reparere den i din egen oppkjørsel. Det krever sjelden spesialverktøy. Stort sett når du målstreken med skiftenøkler, rørsett, skrutrekkere, stålbørster og vanlige verktøy. Hvis du trenger å bytte hjullager, kan det hende du trenger en slags presse. Noen ganger kan det være fint å ha rustoppløsende og gjennomtrengende olje og en varmekilde (gassvarmer) hvis en bolt er skikkelig vanskelig å få løs.

Nettbutikk for tilhengerdeler

Det kan være kjekt å vite at det finnes stedre å få kjøpt gode tilhengerdeler. Nettotrailer.no er en av flere nettbutikker som gjør det lett å få tak i akkurat de delene du trenger. Kanskje trenger du en ny tilhenger aksling, og da finner du det der. De har solgt deler til tilhengere i over 30 år og kan sitt fag godt.

De skrive selv : “Alle reservedelene og tilbehør til tilhengere er fra de beste og mest kjente produsentene, og vi er stolte over å kun tilby skikkelige kvalitetsprodukter. Her finner du alt fra påløpsbremser, bremsedeler, komplette tilhengerdekk, støttebein og mye mer. I tillegg får du godt tilbehør til din tilhenger: alt fra presenninger, bunnplater, tilhengerlåser til verktøykasser.”

Så uavhengig av merke så kan deler til din tilhenger: Gaupen, Tredal, Al-Ko, Tysse, Brederup med flere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *